Tajfun, který přinesl silné srážky, je poslední z řady bouří, které letos v létě zasáhly Japonsko. Zhruba 3000 lidí muselo noc na dnešek strávit na mezinárodním letišti Kansai v provincii Ósaka. Letiště je zbudováno na umělém ostrově a bylo částečně zaplaveno. Do mostu, který spojuje letiště s pevninou, navíc narazil v úterý kvůli silnému větru námořní tanker a poškodil ho.

Většinu cestujících, kteří na letišti uvázli, dopravily dnes na pevninu autobusy a trajekty. Letiště ale zůstává zavřeno; zrušeno bylo dnes dalších 162 letů. Znovuotevření lze očekávat zřejmě až za několika dnů, informoval deník Jomiuri šimbun.

Jedenadvacátý tajfun této sezony poničil také mnoho domů a narušil železniční dopravu, která ani dnes na některých místech nefungovala. Místní obyvatelé se dnes pustili do úklidu spouště, kterou tajfun napáchal.

Tajfun Jebi - jehož název znamená v korejštině vlaštovka - udeřil na pevninu na nejmenším z hlavních japonských ostrovů Šikoku v úterý kolem poledne místního času (05:00 SELČ). O několik hodin později se prohnal kolem západního pobřeží největšího japonského ostrova Honšú a zamířil dál na sever.