Zpěvu Marty Kubišové a zpěvačky Anety Langerové, která zazpívala písně Karla Kryla i Kubišové skladbu Mama, předcházelo nasvícení budovy Národního muzea. Na fasádu budovy byly spuštěny stuhy v barvách trikolory. Zároveň na střeše šlehaly ohně a okna zahalila rudá barva. Po skončení koncertu na budovu byly promítány barvy trikolory a někteří lidé šli zapálit svíčku k pomníku Jana Palacha před budovou muzea.

Přítomní policisté nechtěli počet diváků odhadnout. Určitě ale jde až o desetitisíce přihlížejících, řekli zpravodaji ČTK.

Během večera postupně vystoupily kromě Kubišová a Langerové také Marta Jandová, Lucie Bílá, Tereza Černochová, Jana Kirschner, Vojta Dyk, Matěj Ruppert, Xindl X, Honza Křížek, La Putyka, Petr Malásek a Symfonický orchestr Českého rozhlasu.

Na koncertu zněly výhradně písně z 60. let, ale v nové úpravě. Diváci tak slyšeli nové aranže písní Lady Carneval, Bratříčku, zavírej vrátka, Želva nebo Klaunova zpověď.

Koncert byl součástí pietních akcí k 50. výročí invaze vojsk Varšavské smlouvy do Československa. Ty se konaly po celý den na různých místech Česka. V 11:00 hodin vystoupili premiér Andrej Babiš (ANO) a předseda poslanecké sněmovny Radek Vondráček (ANO) na vzpomínkovém aktu před budovou Českého rozhlasu. Jejich projevy doprovodil pískot části přihlížejících.