Británie má opustit EU koncem března příštího roku, ale vyjednávání o podmínkách rozchodu stále váznou. Premiérka Mayová proto přišla s návrhem na udržení těsných hospodářských vazeb s EU, což ale narazilo v Bruselu na chladné přijetí, upozornila agentura AP. V Británii to pak vyvolalo ostré reakce zastánců brexitu, podle nichž by království v unii tím fakticky uvízlo.

Farage napsal v dnešním vydání list The Daily Telegraph, že se připojí ke kampani pod heslem Leave Means Leave (Odchod znamená odchod), aby se postavil proti údajnému záměru Mayové Británii "zaprodat". V kampani má být použit autobus s příslušným heslem.

Podobný autobus jezdil před referendem v červnu 2016 s proslulým sloganem "Posíláme EU 350 milionů liber týdně, dejme je radši na zdravotnictví". Poté se ale stoupenci brexitu k této sumě, která se ukázala jako nepravdivá, nehlásili.

Na autobusovou kampaň navázali letos v únoru také odpůrci odchodu z EU, kteří použili heslo: "Brexit bude stát 2000 milionů liber týdně, uvádí zpráva samotné vlády. Stojí to za to?".