Většinu obětí tvoří mladí muži a ženy, absolventi střední školy, kteří se připravovali na přijímací zkoušky na univerzitu. Podle vyšetřovatelů útočník do centra v oblasti obývané převážně šíity vešel zadním vchodem a dostal se až do třídy, ve které bylo v tu dobu více než 100 studentů. Následně se odpálil. Pohřby obětí se uskuteční během dneška.

Jednou ze zraněných je i sedmnáctiletá dcera Anífy Ahmadíové. Při útoku seděla ve třídě v první řadě. "Říkala jsem jí: Nechoď do školy. Všude na nás útočí. Nikde pro nás není bezpečno," uvedla Ahmadíová u nemocničního lůžka své dcery, která utrpěla zranění nohou a rukou. Útok ale mladou dívku neodradil, do školy se chce vrátit. "Nedovolím nikomu, aby mě zastavil," uvedla.

Kábul dnes hlásí další útok. Neznámí střelci zaútočili v areálu patřícím afghánským zpravodajským službám. Podle policejního velitele Abdar Rahmána se útočníci ukryli v jedné z rozestavěných budov a začali střílet. Afghánské bezpečnostní složky budovu obklíčily a mají situaci pod kontrolou, dodal. Jak uvedl kábulský policejní mluvčí, nemá žádné informace o možných obětech.