"V druhém kole jsme neuspokojili několik žádostí, ale protože někteří studenti nezaplatili kauce, nakonec jsme uspokojili všechny žadatele v prvním i druhém kole," uvedl Ďurovec. Vysokoškoláků v posledních letech ubývá a zájem o ubytování na kolejích odpovídá jejich kapacitě. Studenti si také často hledají společné bydlení v soukromých bytech.

Pro nový akademický rok má univerzita 1320 lůžek. Ve všech mají studenti bezplatný přístup k pevnému i wi-fi připojení k univerzitní vysokokapacitní datové síti a internetu. Ceny za ubytování se pro nastávající akademický rok zvýšily o tři až pět korun za den.

Vysokoškoláci budou mít k dispozici od 6:00 do 22:00 v hale centrální recepce samoobslužný platební terminál, kterým mohou zaplatit kolejné nebo jídlo v menze. Dosud u úhrad musela asistovat recepční.

Univerzita rovněž ve třech pavilonech vyměňuje na kolejích dvouplotýnkové vařiče za indukční desky. Jsou bezpečnější a energeticky úspornější. V pavilonu A jsou také pokoje nově vybavené ledničkami, v ostatních jsou společné v kuchyňkách. Postupně budou lednice ve všech pokojích.