Po dnešních 05:00 byly na stupni povodňové bdělosti čtyři toky na Frýdeckomístecku - Ropičanka v obci Řeka, Lučina u Domaslavic, Čeladenka v Čeladné a Morávka ve Vyšních Lhotách. Výše ale hladiny nevystoupaly a v současnosti již stagnovaly, nebo klesaly. Kolem 06:00 vystoupala na první povodňový stupeň také řeka Olše v Českém Těšíně, kde se na rozdíl od ostatních zmíněných toků hladina i průtok vody do 06:30 zatím dále zvedaly.

Hasiči hlavně odstraňovali nebezpečné a spadlé stromy a silné větve. "Také jsme čerpali vodu ze zatopených domů a sklepů," řekl mluvčí hasičů. Museli rovněž čistit ucpané kanály, kvůli kterým byly místy zatopeny silnice. Více než polovina zásahů připadla na okres Frýdek-Místek. Pády stromů zatím nezpůsobily větší škody, v několika případech se ale opřely o elektrické vedení.

Například v ostravské Horní Lhotě hasiči ve středu po poledni odstraňovali dvě nebezpečné vrby. Dvě jednotky hasičů zase vytahovaly osobní automobil Audi, který skončil v zatopeném podjezdu ve Frýdlantu nad Ostravicí. Hasiči vozidlo vyprostili navijákem z cisterny. Pak začali vodu z podjezdu odčerpávat.