Střety nastaly v sobotu v oblasti Bama ve státě Borno, který je nejvíce zasažen džihádistickými útoky Boko Haram. Ty si od roku 2009 vyžádaly více než 30.000 obětí na životech.

Tři nejmenovaní vojáci v rozhovoru s Reuters uvedli, že se stále více než 20 jejich kolegů pohřešuje. "O některé z našich vojáků jsme při útoku přišli. Je možné, že pohřešovaní jsou mrtví. Asi 23 z nich jsme neviděli," uvedl jeden z vojáků.

Jiný voják řekl, že skupina Boko Haram zaútočila na vojáky, kteří oblast prohledávali. Podle něj se asi 20 vojáků stále neobjevilo.

Armáda sdělila, že informace o pohřešovaných vojácích jsou nepravdivé. Útok se podle ní sice stal, ale vojákům se podařilo eskalaci zabránit; asi 22 radikálů bylo "neutralizovano" a další podle armády utekli se střelnými zraněními.

Bama leží asi 60 kilometrů od Maiduguri, metropole státu Borno. Tohoto města se skupina Boko Haram zmocnila v září 2014 a držela ho do března 2015.

Nigerijská vláda od roku 2015 tvrdí, že skupina Boko Haram byla "technicky poražena". Severovýchod země je ale nadále zmítán útoky a na místě rovněž operuje skupina spřízněná s teroristickou organizací Islámský stát (IS), která se od Boko Haram v roce 2016 odpojila.