Zasaženi byli pětačtyřicetiletý Charlie Rowley a o rok mladší Dawn Sturgessová. Oba byli hospitalizováni a žena 8. července zemřela. V pátek britská policie ohlásila, že zdrojem jedu byla malá lahvička nalezená v domě jedné z obětí.

Rowleyho bratr Matthew později řekl BBC, že mu Charlie při telefonickém rozhovoru řekl, že se dotkl lahvičky s parfémem. Jeho stav se podle zdravotníků poněkud zlepšil, lékaři ho hodnotí jako vážný, ale stabilní. Podle Matthewa Rowleyho už Charlie může jíst pevnou stravu.

Scotland Yard na dotaz agentury AFP odmítl informaci pocházející od Rowleyho bratra komentovat. Policie se snaží zjistit, odkud lahvička pochází a jak se do domu dostala. Nevyloučila, že kontaminovány mohou být také další předměty.

V případě otravy Skripala a jeho dcery Londýn vinu připsal Moskvě, která ale jakýkoli podíl na otravě popřela. Případ vyvolal hlubokou diplomatickou krizi mezi Kremlem a Británií i dalšími zeměmi, provázenou vypovězením diplomatů.

Jedno z dětí Sturgessové si přeje, aby americký prezident Donald Trump jednal o otravě v Británii na dnešním setkání s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. "Neschvaluji politiku Donalda Trumpa a nikdy ho nebudu podporovat, ale byl bych rád, kdyby o případu mé matky promluvil s ruským prezidentem. Matce je třeba zjednat spravedlnost," sdělil devatenáctiletý Ewan Hope listu Sunday Mirror.