Svého lídra pro podzimní volby v Českých Budějovicích představilo dnes i hnutí Občané pro Budějovice (HOPB). Kandidátní listinu povede bývalý primátor Juraj Thoma. "Rádi bychom navázali na věci, které jsme v minulosti rozjeli. Jedná se například o participativní rozpočet, řekl dnes novinářům Thoma. Město by podle něj mělo každoročně pro tyto účely vyčlenit částku a obyvatelé by rozhodli, na co ji má radnice použít.

KSČM dnes oznámila, že lídrem její kandidátní listiny je městský zastupitel a bývalý poslanec Petr Braný. Na kandidátní listině KSČM je i předseda strany Vojtěch Filip. Figuruje na 21. příčce.

Volební lídr ODS Kuba na tiskové konferenci občanských demokratů řekl, že jeho podmínkou pro přijetí nominace bylo to, aby na kandidátní listině byla i řada nezávislých osobností z jiných sfér. Kuba v minulosti zastával funkci prvního místopředsedy ODS a v roce 2013 byl po rezignaci Petra Nečase také pověřen řízením strany.

Na druhém místě českobudějovické kandidátky ODS je nezávislá kandidátka a vysokoškolská pedagožka Dagmar Škodová Parmová. Na třetí pozici je současný poslanec Jan Zahradník, čtvrtá pak bývalá náměstkyně jihočeského hejtmana Lucie Kozlová. "Vždycky jsem spíš tíhla k pravicové politice a byla jsem voličkou ODS. Po odchodu z ANO jsem dostala několik nabídek a některé byly opravdu lukrativní z toho pohledu, že se jednalo třeba o post lídra kandidátky. Ale nejblíže mi je ODS," uvedla Kozlová. Kuba uvedl, že strana zatím nevzhlíží k nějakému konkrétnímu procentuálnímu výsledku, jehož by chtěla na podzim dosáhnout. "Nebudu říkat žádná čísla, nikdy je před volbami neříkám. Kandidátka má maximální ambice ve volbách uspět a bojovat o vítězství," uvedl.