Skupina zaútočila podle Moskvy na vesnice, jejichž obyvatelé se přiklonili k syrské vládě, ale její útok byl odražen. Radikálové přišli o 70 lidí a také o několik obrněných vozů a aut vybavených kulomety.

Syrská armáda se už několik dní snaží ovládnout povstalci kontrolované oblasti poblíž hranice s Jordánskem a Izraelem okupovaných Golanských výšin. O víkendu se do operací zapojilo ruské letectvo. Prezident Bašár Asad v minulosti řekl, že chce získat kontrolu nad touto oblastí. Situaci sleduje Izrael i Spojené státy, které jsou spojencem Izraele.

Mluvčí jordánské vlády dnes oznámila, že Jordánsko nebude přijímat Syřany, kteří začnou prchat před boji na jihu, z provincie Dará. Ammán prý bude spolupracovat s Ruskem a USA, které pomohly dojednat minulou dohodu o klidu zabraní v této oblasti, aby ochránilo své zájmy. Mluvčí připomněla, že Jordánsko již přijalo velké množství syrských uprchlíků a nemůže si dovolit přijmout další.

OSN registruje v Jordánsku na 660.000 osob jako syrské uprchlíky, podle Ammánu je ale v zemi možná až dvojnásobek Syřanů.