Interview s Kushnerem, který je manželem Trumpovy dcery Ivanky, nese titulek "Jsem připraven pracovat s prezidentem Abbásem, pokud si to přeje". V prohlášení, které adresoval palestinskému lidu, Kushner řekl, že nyní je čas, aby Izraelci i Palestinci podpořili své vůdce a pobídli je k otevřenosti směrem k řešení palestinsko-izraelského konfliktu.

V pátek jednal americký diplomatický tým v Jeruzalémě s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem o humanitární situaci v Pásmu Gazy a o mírovém řešení konfliktu mezi Izraelem a Palestinou. Členové amerického diplomatického týmu Jared Kushner, blízkovýchodní vyjednavač Jason Greenblatta a americký velvyslanec v Izraeli David Friedman podle Bílého domu hovořili o humanitární pomoci Gaze, kde od 30. března Palestinci protestují, někdy i násilně, proti Izraeli a kde izraelská armáda od té doby 128 palestinských demonstrantů zabila. "Jednali také o trvajícím závazku Trumpovy administrativy a Izraele pokročit v zajištění míru mezi Izraelci a Palestinci," stálo v prohlášení Bílého domu.

Zástupci USA se nesetkali s představiteli palestinské samosprávy na Západním břehu Jordánu, kteří je bojkotují od prosince, kdy se Trump rozhodl uznat Jeruzalém jako hlavní město Izraele.

Washington už dříve oznámil, že nový plán mírového řešení izraelsko-palestinského konfliktu zveřejní brzy. Poslední kolo izraelsko-palestinských rozhovorů pod záštitou USA v roce 2014 ztroskotalo na otázce židovských osad na okupovaném Západním břehu Jordánu, na kterém Palestinci chtějí svůj stát.

Kushner řekl, že o podrobnostech plánu, na němž se pracuje, hovořit nechce, potvrdil ale, že bude v brzké době hotov. "Pokud je prezident Abbás připraven vrátit se k jednacímu stolu, jsme my připraveni zúčastnit se diskuse, ale pokud tomu tak není, pak tento plán zveřejníme," uvedl Kushner.