Aktivisté z nevládní iniciativy Za slušné Slovensko svolali nejnovější pochod ulicemi slovenské metropole a shromáždění v centru města při příležitosti třech měsíců od jmenování Pellegriniho vlády. Nový kabinet vystřídal předchozí vládu premiéra Roberta Fica, který podal demisi v zájmu řešení politické krize po zmiňované dvojnásobné vraždě.

"Naše požadavky nejsou naplněny. Vražda dvou nevinných mladých lidí stále není vyšetřena, vláda není důvěryhodná. Tato vláda nepředstavuje pro nás žádnou změnu, tato vláda si zaslouží známku nedostatečnou," řekli z podia hlavní organizátoři protestů Karolína Farská a Juraj Šeliga. V projevu hovořili také o neřešení problémů ve školství, zdravotnictví či zemědělství a také o nedostatečném vyšetřování různých kauz.

Demonstranti si s sebou přinesli také transparenty a plakáty s různými nápisy, jako například "Fico je zlo" či "Studenti nepoleví". Herečka Petra Polnišová zase přečetla dopis Kuciakovy rodiny.

Na demonstraci přijeli také nespokojení farmáři, kteří dříve v tomto týdnu uspořádali protestní jízdu napříč Slovenskem a na traktorech dorazili do Bratislavy. Drobní farmáři upozornili například na problémy při čerpání dotací a při přístupu k půdě, a to i kvůli spekulantům, kteří se je snaží z pozemků vytlačit a dostat se k platbám od státu. Kromě Bratislavy byla jejich shromáždění svolána i do dalších několika měst na Slovensku.

Dosud nevyšetřená Kuciakova vražda, která podle policie nejspíš souvisí s jeho investigativní prací, vyvolala dříve v tomto roce největší demonstrace na Slovensku od pádu komunismu v roce 1989. Po Ficově rezignaci z postu premiéra tříčlenná koalice vytvořila novou vládu, ve které zůstala většina ministrů Ficova kabinetu.

Kuciak ve svém nedokončeném článku psal mimo jiné o aktivitách italských podnikatelů na východním Slovensku, kteří jsou spojováni s mafií, a o vazbách jednoho z nich, Antonina Vadaly, na blízké spolupracovníky expremiéra Fica. Při své práci se Kuciak věnoval i podezřením z daňových podvodů, které se týkaly i lidí označovaných za blízké Ficově straně.