Mluvčí novinářům řekla, že po historickém summitu z 12. června byl Washington v kontaktu se severokorejskou vládou. "Ministr Pompeo se s nimi setká a bude s nimi hovořit v co nejbližším termínu," řekla Nauertová. "V tuto chvíli nemůžeme ohlásit žádné schůzky nebo cesty," dodala mluvčí.

Trump a Kim na závěr singapurského summitu vydali společné prohlášení, v němž se KLDR zavázala spolupracovat s USA na likvidaci jaderných zbraní na Korejském poloostrově, za což dostane od Washingtonu bezpečnostní záruky. Trump rovněž slíbil, že USA pozastaví další manévry s jihokorejskou armádou, které KLDR považuje za provokaci a nácvik invaze.

Trump a Kim se dále mimo jiné dohodli, že USA a KLDR vyhledají, identifikují a repatriují pozůstatky amerických vojáků, kteří jsou od korejské války pohřešováni.

Už v singapurském prohlášení "se Spojené státy a KLDR zavazují k navazujícím jednáním, vedeným v co nejbližším možném termínu americkým ministrem zahraničí Mikem Pompeem a příslušným vysoce postaveným úředníkem KLDR, o implementaci výsledků summitu USA-KLDR".