Vokřál uvedl, že by město zprávu zpracovalo bez ohledu na to, jestli to požaduje opozice. Podle něj se na financování festivalu podílelo více složek, a proto je potřeba zprávu i s vyhodnocením nákladů mít.

Pospíšil uvedl, že se očekávala vyšší návštěvnost - kolem 300.000 i více. "Lidi to příliš netáhlo. Nemyslím si, že by akce v návštěvnících zanechávala hluboký dojem," řekl Pospíšil.

Vokřál s ním ale nesouhlasil, podle něj byl festival podařený. Na výtku o rozkolísané dramaturgii odpověděl, že festival zahrnoval hudbu, divadlo, ale i sport a techniku, aby si každý mohl najít, co se mu bude líbit.

Další opoziční zastupitel Martin Říha (KSČM) se pozastavil nad projektem umělkyně Kateřiny Šedé, která chtěla během festivalu přilákat do Brna 1918 osamocených lidí a uspořádat pro ně velké rande. Nakonec ale přijelo zhruba 650 lidí. Na projekt přitom připadly více než čtyři miliony korun. Proto se Říha i Pospíšil ptali, zda se bude část dotace vracet. Vokřál řekl, že si nemyslí, že by se peníze vracely, podle něj je ale krátce po skončení festivalu a bude potřeba udělat vyhodnocení celé akce i jednotlivých částí. Koaliční zastupitel Mojmír Vlašín (SZ) prohlásil, že mu Pospíšilův a Říhův návrh o vrácení části dotace přijde podivný. "Je to, jako kdyby měla fotbalová Zbrojovka vrátit část dotace, když prohraje zápas, nebo vrátit celou dotaci, když sestoupí z první ligy," připomněl Vlašín pád brněnských fotbalistů z nejvyšší soutěže.

Festival kromě divadla, filmů, besed, stand-upů a dalších věcí nabídl i výstavu devítí pláten z dvacetidílné Slovanské epopeje Alfonse Muchy. Dílo bude v Brně i po skončení festivalu k vidění do konce roku.

Lenka Němcová z Turistického informačního centra města Brna uvedla, že průměrná denní návštěvnost činila 7000 lidí. "Každý pracovní den prošlo turnikety přes 2000 lidí, víkendové návštěvnosti se počítaly v desetitisících," řekla Němcová. Přes 12.000 lidí prošlo areál výstaviště s odborným průvodcem. Město si dává za cíl areál více otevřít lidem. "Festival si příchozí užívali a celá akce měla pospolitou a příjemnou atmosféru, jak má u správné oslavy být. A to bylo naším záměrem. Ne encyklopedická výstava, ale festival pro lidi," doplnil kreativní ředitel festivalu Pavel Anděl.