Bízková do funkce nastoupila loni v lednu, tedy ještě před změnou ve vedení hejtmanství. Původní koalice ANO, STAN, ODS a Nezávislých Středočechů se loni v říjnu rozpadla a kraj od té doby řídí ANO a ČSSD s podporou komunistů. Změnilo se i představenstvo SIC, nově je členem například krajský radní pro zdravotnictví a bezpečnost Bezděk.

"Jsem spíše známa jako vizionář a stratég než jako ředitel bačkor a stolů. Bohužel u nás nedošlo ke střetu idejí nebo diskusi o směřování spolku a obsahu inovací, ale došlo ke střetu kultur. Z tohoto důvodu jsem dala výpověď," uvedla Bízková.

Dodala, že také nesouhlasí se stěhováním centra z pronajatých prostor v Dolních Břežanech do budovy krajského úřadu v Praze. Poukázala na koncentraci špičkových vědeckých pracovišť, jako jsou laserové centrum HiLASE a superlaser ELI Beamlines přímo v Dolních Břežanech nebo biomedicínské centrum Biocev v nedalekém Vestci. "Po podzimních změnách ve složení představenstva nastal z mého pohledu zmar a nepochopení ze strany současného vedení kraje a kroky směřující k faktické likvidaci centra," zdůvodnil na facebooku svůj odchod z představenstva Michalik.

Vedení kraje podle Bezděka požadovalo po inovačním centru změnu činnosti a zefektivnění práce. Namítl, že SIC spotřebovalo za dobu své existence 40 milionů korun, zatímco pouze devět milionů podle něj šlo na podporu inovací. K tomu náklady na pronájem nebytových prostor v Dolních Břežanech činily dva miliony korun ročně a mzdové náklady kolem 12 milionů. Proto hejtmanství podle Bezděka požadovalo změnu priorit. "Podle kraje by se SIC mělo více zaměřit na podporu podnikání a inovací, smysluplný rozvoj mezinárodní spolupráce, zlepšení veřejné dopravy nebo rozvoj internetu v regionu. Podání výpovědi ze strany paní ředitelky tedy chápeme jako reakci na vyšší nároky kraje, které není schopna naplnit," uzavřel Bezděk.

Krajské inovační centrum bylo otevřeno koncem v roce 2015. Má podporovat výzkum na území regionu a pomoci k rozvoji malých a středních inovačních firem. Díky tomu se má posílit konkurenceschopnost celého regionu. V centru dosud pracovalo 22 lidí. Podle informací ČTK z něj kromě Bízkové zřejmě odejdou i někteří další pracovníci.