Rok 2016 byl podle zprávy pro cestovní kanceláře obtížný, negativně se v cestování projevily migrační krize, teroristické útoky v Evropě, severní Africe a v Turecku a několik leteckých katastrof. "Mnoho cestovních kanceláří hlásilo u těchto destinací pokles poptávky o desítky procent. Přes všechny tyto negativní faktory vzrostla celková hodnota prodaných služeb," uvádí zpráva.

CK Alexandria letos v květnu oznámila, že přestává prodávat přes Invii zájezdy s tím, že se některé obchodní aktivity při prodeji zájezdů začaly překrývat. Invii loni vypověděly spolupráci i dvě největší cestovní kanceláře Fischer a Exim tours. Druhá jmenovaná s ní později smlouvu znovu uzavřela za nových podmínek.

Skupinu Invia tvoří on-line prodejce zájezdů Invia.cz a další společnosti, mimo jiné Invia.sk, Invia.hu či Travelplanet.pl. Cestovní agentura přeprodává zájezdy cestovních kanceláří. Společnosti skupiny prodávají také letenky, ubytování, eurovíkendy a vstupenky na kulturní akce. Invia má téměř 200 poboček.

Podle údajů v obchodním rejstříku je vlastníkem společnosti Invia prostřednictvím firem Invia Group SE, European Bridge Travel a Rockaway Capital SE podnikatel Jakub Havrlant ze skupiny Rockaway.

Mezi velké tuzemské cestovní agentury dále patří Dovolena.cz, Zajezdy.cz či eTravel.cz.