"Jako rada jsme přijali nějaké usnesení a pan starosta potom předložil zastupitelstvu jiné řešení, než jaké rada doporučila," tvrdí Randa. Rada se podle něj dohodla, že po první etapě rekonstrukce se vyhodnotí, zda je zavedení MHD zdarma efektivní a je o ni zájem. Návrh, který šel do zastupitelstva, ale počítal s MHD zdarma po celou dobu uzavírky. Randa zdůraznil, že s takovým řešením nemá problém, vadí mu ale způsob, jakým byl projednán.

Endrlová nechtěla důvod své rezignace komentovat. ČTK pouze řekla, že odstoupila z jiného důvodu než Randa. "To je důvod pana Randy, já se k němu nepřipojuji. Spíš to byla shoda náhod, že naše rezignace vyšla na stejný den," dodala.

Rada města má nyní jen pět členů, i v tomto počtu je podle zákona o obcích usnášeníschopná. Kromě starosty Kůse jsou v ní místostarosta Michal Mišina (za ANO), Dagmar Pěničková (ČSSD), Eva Chlumská (Nezávislí Berouňáci) a Josef Štěpánek (Nezávislí Berouňáci). Podle Randy by mohli být dva noví členové zvoleni na červnovém jednání zastupitelstva. "Myslím si, že to nebude zásadní problém," míní. Podle něj by noví radní mohli být i z jiných stran. Nynější koalice je podle Randy "kočkopsem" a v radě jsou ti, kteří o to mají zájem. "Neexistuje ani koaliční smlouva," podotkl.

Frekventovaná Plzeňská ulice vede podél dálnice D5 a je součástí průtahu městem. Opravuje se úsek od prodejny Billa v Koněpruské ulici do Králova Dvora. Uzavírky jsou naplánovány do listopadu, v Králově Dvoře mají práce pokračovat ještě příští rok v Jungmannově ulici. Od příštího týdne se počítá se stavebními pracemi, které značně zasáhnou do silničního provozu. Doposud se práce soustředily na přípravu stavby a výstavbu dešťové kanalizace podél vozovky. MHD zdarma má motivovat lidi k tomu, aby nechali doma svá auta a cestovali autobusy.