Konečnou delegáti zvolili už v prvním kole volby, získala v něm 188 hlasů. Bude mít na starosti evropské záležitosti a občanský sektor. Ve volbě předsedy KSČM Konečná před tím neuspěla.

Grospič, v jehož kompetenci bude odborné zázemí, ideová práce a propaganda, porazil ve druhém kole dosavadního místopředsedu a neúspěšného kandidáta na předsedu Skálu. Grospiče volilo 155 delegátů, Skálu o osm méně.

O ekonomiku a hospodářskou činnost se bude v KSČM starat Ort, jemuž dali delegáti přednost ve druhém kole před poslankyní Miloslavou Vostrou. Ort dostal 193 hlasů, což je nejvyšší počet, který některý z kandidátů na sjezdu získal. Vostrou volilo 108 delegátů.

Opětovně zvolený předseda KSČM Vojtěch Filip už po svém zvolení oznámil, že Konečnou a Grospiče do stranického vedení chce. Jmenoval i Vostrou, která se do předsednictva nedostala podobně jako další Filipem preferovaný kandidát Filip Zachariáš. Funkci prvního místopředsedy obhájil Petr Šimůnek, který nepatřil k Filipovým favoritům. Šimůnek se bude starat o řízení strany, regionální a komunální politiku a volby.

Dosud měla KSČM dva řadové místopředsedy. Sjezd rozhodl, že nyní budou tři.