"Letní počasí přivedlo k nám do zmrzlinárny spoustu lidí. V odpoledních hodinách je čekací doba na zmrzlinu až 30 minut. Na větší zájem jsme ale byli podle předpovědi připraveni, k dispozici u nás je 20 druhů zmrzliny," řekl ČTK provozovatel Gelaterie Corso v Chebu Petr Janoušek. Letní zahrádky už ve městech otevřela řada podniků, v centru Karlových Varů bylo v době oběda mnoho z nich zaplněno. Areál karlovarského koupaliště Rolava využili dnes lidé kromě sportu také k opalování, neváhali se svléknout do plavek.

Úplně jiná je situace na hřebenech Krušných hor. "Na cestě z Chaloupek do Nových Hamrů leží pořád souvislá vrstva sněhu téměř po kolena. Sníh je i asi dva kilometry za Perninkem a zdá se, že tam ještě nějakou dobu zůstane," řekla ČTK vytrvalostní běžkyně Václava Molcarová, která se do hor pravidelně vydává na trénink. Sníh je i na severní straně Klínovce, kde 13. dubna teprve skončila lyžařská sezona.

Podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu by téměř letní teploty měly v Karlovarském kraji přetrvat i o víkendu, dosáhnout mohou až k 25 stupňům. Při zvýšené oblačnosti se ale v sobotu mohou objevit přeháňky, v neděli ojediněle i bouřky.