"V noci na dnešek v důsledku palby nepřátel z bojového vozidla pěchoty u vsi Krymske (u Luhanska) byl zabit ukrajinský voják. Další voják utrpěl zranění," citovala televize 112 z prohlášení úřadů. Ty uvedly, že zabitý voják pocházel z Luhanské oblasti, dalších podrobností se zdržel.

Armádní mluvčí televizi 112 řekl, že separatisté od začátku dne ostřelovali ukrajinské vojáky čtyřikrát a během uplynulých 24 hodin ostřelovali ukrajinské pozice v 35 případech, přičemž zranili dva ukrajinské vojáky.

Separatisté naopak obvinili ukrajinské vojáky, že během posledních 24 hodin porušili příměří v 18 případech, přičemž vypálili na povstalecké území skoro tisícovku různých střel, včetně stovky ran z minometů. Ve čtvrtek ukrajinský ostřelovač podle povstalecké agentury DAN zranil tři civilisty.

Na konci března se obě znepřátelené strany dohodly na novém, "velikonočním" příměří. Mezitím ale v palbě separatistů přišel o život ukrajinský voják. O jeho smrti ministerstvo obrany informovalo před týdnem.

Konflikt si od dubna 2014 vyžádal více než 10.000 mrtvých.

Ukrajina a Západ obviňují Rusko z vojenské podpory separatistů, Moskva to stále popírá, nejvýše připouští výskyt "dobrovolníků" bojujících po boku separatistů.