"Reálně by se mohlo stát, že proces, který by nastartovalo současné zastupitelstvo, by dokončovali nově zvolení zastupitelé, kteří by tím pádem byli postaveni před hotovou věc bez možnosti uplatnit svůj politický názor a mandát," řekl Charvát.

Podle něj by také hrozilo, že by výběr nového vlastníka vrcholil v závěru předvolební kampaně, a celý proces by tak mohl získat "hořkou příchuť, jež by mohla případné zájemce odradit".

Město koupilo loni majoritní podíl nepřipravené, možná se dokonce unáhlilo, když už ho ale má, nemělo by stejně bez rozmyslu akcie prodávat, řekl opoziční zastupitel František Brendl (Pardubáci). Odklad schvaluje.

"Šili jsme prodej horkou jehlou. Osobně si ale myslím, že město nemá mít v hokeji většinu, má být jen partner. Hokej je ikonickým sportem v Čechách, ziskový ale asi nikdy nebude. Ať je prestižní záležitost pro nějakého podnikatele, který umí peníze vydělat," řekl Brendl.

Město koupilo majoritní podíl loni v lednu od podnikatele Romana Šmidberského. Celkem nyní drží 73,6 procenta. Při nákupu primátor Charvát avizoval, že město nebude mít majoritu dlouho. Nákup zastupitelé schválili, aby pomohli klub finančně stabilizovat.

HC Dynamo Pardubice má po změně managementu lepší sportovní výsledky. Klub je schopný splácet své závazky, ovšem díky půjčkám od města. Tíží ho velké dluhy, jeho kumulovaná ztráta je zhruba 40 milionů korun, splňuje podmínky pro vyhlášení insolvenčního řízení.