Policisté podle serveru seznamzpravy.cz prověřují, zda veřejné zakázky Fakultní nemocnice v Ostravě nedoprovázely úplatky. "Po odvolání ředitele Němečka přicházíme na různé podezřelé věci, vyvádění některých lukrativních oborů mimo nemocnici a podobně. Toto je jedna z dalších informací, která je poměrně závažná, ukazuje na to, že mohlo docházet ke korupci při veřejných zakázkách," uvedl Vojtěch.

Vyšetřování se podle zpravodajského webu dotýká také náměstka ředitele ostravské nemocnice. Ministr řekl, že zadal pověřenému řediteli věnovat se případu a vyvodit případně personální důsledky. "Jsem přesvědčený o tom, že dlouhodobě byly v nemocnici problémy," zdůraznil ministr, proto prý také odvolal Němečka.

Podle Němečka se vyšetřování vztahuje k době, kdy ostravskou fakultní nemocnici nevedl. "V letech 2015 a 2016 jsem byl ministrem zdravotnictví, ne ředitelem nemocnice," napsal dnes na twitteru.

Ministr odvolal Němečka z ředitelské funkce na začátku února. Důvodem bylo podle něj manažerské selhání vedoucí k destabilizaci nemocnice, umělé navyšování hospodářského výsledku a střet zájmů, protože Němeček, bývalý ministr zdravotnictví za ČSSD, působil i ve vedení nemocnice v Bohumíně. Němeček důvody označil za smyšlené.