Intenzita výjezdů narostla po 17:00. "Nejvíce zasaženou lokalitou je Šternberk a okolí, okolí Jívové, Domašova nad Bystřicí, Bělkovic-Lašťan," uvedla mluvčí.

Hasiči odstraňovali spadlý strom z železniční trati u Šternberka, nedaleko obce Kozlov spadly stromy na dálnici D35. "V době příjezdu hasičů zasahovaly přes jeden jízdní pruh. Hasiči zabezpečili místo události, stromy rozřezali a odklidili. Po dohodě s policií preventivně pokáceli další dva stromy, které byly nad dálnicí nakloněny. Po dobu kácení, asi 15 minut, byla dálnice uzavřena," uvedla Hacsiková.

Hasiči také zasahovali u několika uvolněných střešních krytin. "V Hlubočkách se uvolnily čtyři plechy na střeše bytového domu, v Radvanicích vítr podfoukl rovnou plechovou střechu, kterou hasiči zajistili pytli s pískem, ve Výmyslově se uvolnila krytina na římse domu ve výšce asi 15 metrů, v Přerově na budově gymnázia se na střeše uvolnil plech," řekla mluvčí.

Ve Zlínském kraji hasiči vyjížděli do večera kvůli větru k šesti událostem, kdy spadly stromy. Vítr také poškodil střechu v Holešově.