Ve zprávě se uvádí, že Írán v žádném sledovaném aspektu své závazky neporušil. Dopisem však agentuře oznámil, že hodlá vybudovat objekty, v nichž bude stavět námořní plavidla na jaderný pohon. Agentura si k tomuto tématu vyžádala detailnější informaci.

Írán podle MAAE nepřekročil dohodnuté limity zásoby nízko obohaceného uranu ani těžké vody a neobohacuje uran na více než 3,67 procent, jak stojí v dohodě. Zatímco nízko obohacený uran se používá v jaderných elektrárnách, vysoce obohacený uran má především využití při výrobě jaderných zbraní.

Dohoda s Teheránem byla uzavřena po mnohaletém vyjednávání a umožnila zrušit část protiíránských sankcí. Jejím účelem je zpomalit íránský jaderný výzkum, a zabránit tak vývoji jaderné zbraně.

Dohoda má ale dočasnou platnost, což se nelíbí současné americké administrativě ani Izraeli, který se cítí být íránskými zbraněmi ohrožen. Americký prezident Donald Trump chce, aby se "nedostatky" dohody napravily. USA patří k signatářům dohody stejně jako Rusko, Čína, Británie, Francie a Německo. Tyto země jsou ale přesvědčeny, že dohoda plní svůj účel a měnit ji nechtějí. Íránský prezident Hasan Rúhání na začátku února prohlásil, že "dohoda je tak pevná, že byla schopna rok odolat americkému tlaku".