Farský uvedl, že Starostové si stanovili tři nepřekročitelné podmínky, za kterých by mohl jejich šestičlenný poslanecký klub vládu podpořit. "Je to prozápadní směřování (země), neopírat se o extremisty ani v Poslanecké sněmovně, ani ve vládě a aby ve vládě nebyla trestně stíhaná osoba," řekl. Farský také podotkl, že ANO trvá na Babišovi jako na jediném kandidátovi na premiéra i za cenu toho, že by se vláda musela opírat o podporu extremistických stran.

Šéf poslanců STAN upozornil, že podmínka neúčasti trestně stíhaných ve vládě není namířena osobně proti Babišovi, ale je vedena obavou z možných zásahů vlády do policie a státního zastupitelství, které se trestním řízením zabývají. Podle Farského navíc nelze mluvit o nesmyslných požadavcích. "Na západ od nás se odstupuje za to, když někdo zalže v médiích nebo opíše kousek své odborné práce. My tím, že by ve vládě byla trestně stíhaná osoba, se dostáváme někam na východ, a to je podle mě špatně," řekl.

Babiš byl obviněn z podvodu v souvislosti s financováním farmy Čapí hnízdo. Obvinění považuje za účelové a politicky motivované. ANO ho v minulosti opakovaně označilo za svého jediného kandidáta na premiéra, dnes to potvrdil i Faltýnek.

Farský po schůzce také řekl, že s hnutím ANO našli jisté shody v programové oblasti. Chtějí spolupracovat při zvyšování platů ve školství, při prosazování insolvenčního zákona nebo v řešení situace s nedostatkem bytů. Shodují se také na pevném zakotvení Česka v Evropské unii a v NATO.

Faltýnek shodu v těchto oblastech potvrdil. "Pozitivní z toho jednání bylo to, že zástupci hnutí STAN řekli, že zákony, které se dostanou z vlády do Sněmovny, ať ta vláda bude mít důvěru, nebo nebude mít důvěru, a budou dobré, budou pro naše lidi a budou vycházet i z jejich volebního programu, ad hoc budou podporovat," řekl.

Podle Farského obě hnutí také nesouhlasí s návrhem zákona o referendu, jak ho předložila SPD, vadí jim zejména možnost hlasování o vystoupení z EU. Šéf poslanců STAN uvedl, že mu zástupci ANO sdělili, že navrhnou vrácení zákona navrhovatelům k přepracování.

Faltýnek upozornil, že rozhodnutí padne až na úterním jednání poslaneckého klubu. Skeptický pohled na zákon a zejména na možnost hlasovat o odchodu z EU ale potvrdil. "Máme obavu z toho, že kdyby tento návrh zákona pokračoval dál v legislativním procesu, tak v té formě, jak je dnes položen na stole, tak zejména média to budou prezentovat tak, že je tady snaha vůbec připustit diskusi o možnosti hlasovat a udělat referendum o vystoupení z Evropské unie. S tím my máme zcela zásadní problém, a proto se budeme snažit hledat takové řešení, aby k této situaci nedošlo," řekl.