Důvodů k uzavření se sešlo hned několik. V kuchyni inspektoři našli živý i mrtvý hmyz včetně švábů. "Dále byla byl na kuchyňských zařízeních včetně sporáku, grilu a lednic silná vrstva mastnoty a nečistot svědčící o dlouhodobé rezignaci na úklid. Kvůli zatečeným stropům představovala riziko kontaminace surovin a připravovaných pokrmů olupující se omítka v části provozovny. Podlahy byly také silně znečištěné mastnotou, zbytky potravin a obalů, prachem a uhynulým hmyzem," popsal Kopřiva hygienický stav bistra. Mezi potravinami se povalovalo také například nářadí.

Inspektoři nařídili provozovateli bistra, společnosti T&H Bistro, s.r.o., odstranění nedostatků a zahájí správní řízení o uložení pokuty.

Bistro zůstane uzavřené, než opakovaná kontrola potvrdí, že stav provozovny odpovídá zákonným požadavkům.