Za černý mercedes, v němž se kromě Hitlera vezl při návštěvě Německa například italský fašistický diktátor Benito Mussolini, byl jeden zájemce ochoten dát maximálně sedm milionů dolarů. Deset procent z prodejní ceny přitom mělo jít na vzdělávací program o holokaustu.

Vozy Mercedes-Benz 770K se vyráběly ve 30. letech minulého století a tento konkrétní kus si objednal se speciálními požadavky Hitler. Jde sice o kabriolet, ale automobil je jinak vybaven neprůstřelným sklem i pancéřováním ve dveřích, zadní části a v podlaze.

V roce 1945 supermercedes zabavila americká armáda, která ho používala ve Francii. Následující rok se vůz stal soukromým majetkem a byl převezen do USA. Tam ho majitel půjčoval na různé přehlídky, například válečných veteránů. V roce 2004 zakoupil Hitlerův mercedes evropský majitel spolu s další dvacítkou vozů této značky.

V posledních letech se v aukci prodala za vysoké částky řada drobností patřících Hitlerovi. Například předloni v červnu se v Mnichově vydražil jeden pár Hitlerových ponožek za zhruba 21.000 dolarů (436.000 Kč). V roce 2011 se například v aukci v Británii prodalo za 3000 dolarů (přes 62.000 Kč) Hitlerovo ložní prádlo s vyšívanými svastikami a diktátorovými iniciálami, letos v únoru pak v USA vydražili za 243.000 dolarů (5,1 milionu Kč) Hitlerův telefon.