Pravý jízdní pruh D1 byl kolem 100. kilometru uzavřen před 15:00. Kvůli uzavírce se pak vytvořila asi tříkilometrová kolona, na provoz dohlížela policie. Po ukončení dnešních prací bylo místo znovu průjezdné dvěma pruhy a bez kolon.

Kolem 99. kilometru dálnice v úterý havarovalo více než padesát vozidel. Odstranit dnes bylo potřeba poslední kamion. Ležel převrácený na boku na krajnici. Podle zpravodaje ČTK, který byl na místě, kamion převážel velké role papíru. Pracovníci nejdřív náklad přeložili a pak pomocí jeřábu vyprošťovali havarované vozidlo. Další technika v místě nehody stahovala a odvážela zeminu kontaminovanou naftou u krajnice.

Práce by podle údajů kraje měly pokračovat v pátek mezi 07:30 až 14:00. "Na místě musí být dokončena nezbytná sanační opatření pro zamezení škod na životním prostředí," uvedla dnes mluvčí kraje Jitka Svatošová. Dálnice by měla být v tomto místě i při těchto pracích průjezdná alespoň v jednom pruhu.

Kvůli nehodám byla dálnice na 99. kilometru v úterý v obou směrech uzavřena kolem 12:30. Směr na Brno byl v omezené míře zprovozněn po 2,5 hodiny. Ve směru na Prahu začala auta v jednom pruhu projíždět až ve středu před 08:00, zprovozňování druhého pruhu trvalo dalších deset hodin. Při těchto nehodách bylo převážně lehce zraněno deset lidí. Počty havarovaných vozidel policie stále upřesňuje. První informace se týkaly 36 nabouraných vozů, z větší části nákladních. Čírtková dnes řekla, že poškozených vozů je už evidováno více než padesát a ani to nemusí být konečný počet.