"Na každé cestě se snažím navštívit (americké diplomatické) zastoupení," odpověděl neurčitě ministr na otázku novinářů, zda hodlá namísto Trumpa slavnostně otevřít velvyslanectví, které je v provozu již od úterka. Dodal, že jedná o detailech jednodenní návštěvy se svým britským protějškem Borisem Johnsonem, který prý připravuje nabitý program. Z toho důvodu nechtěl Tillerson návštěvu velvyslanectví napevno potvrdit.

Ambasádu měl původně otevřít Trump, který však návštěvu Londýna zrušil, což někteří diplomaté hodnotí jako další projev rezervovaných vztahů Trumpa s britským vedením.

Podle britského tisku prezidenta od cesty do Londýna mohl odradit nedostatečný lesk návštěvy, neboť její součástí by nebyly oficiální pocty a ani setkání s královnou Alžbětou II. V plánu bylo jednání s britskou premiérkou Theresou Mayovou. Mnoho britských politiků vyjádřilo vůči chystané Trumpově státní návštěvě odmítavý postoj.

Tillerson ve středu odmítl, že by Trump přestával vnímat Británii jako zásadního amerického partnera, neboť Londýn má až příliš starostí s odchodem země z EU. "Ne, vůbec ne. Stále máme s Brity výjimečný vztah," řekl novinářům americký ministr s tím, že Trump podporoval brexit a stále si myslí, že je to pro Brity ta nejlepší volba.