Problémy v dopravě se vyskytly v mnoha částech Německa. Řidiči se nevyhnuli smykům, autobusy se školáky a nákladní automobily se převracely. Částečně uzavřeny musely být některé úseky dálnic.

Dnes zimní počasí potrápilo především lidi dojíždějící do práce. Tři autobusy se školáky na ledovce havarovaly ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko. Vážně se přitom zranil jeden řidič autobusu, další lidé utrpěli lehká poranění, informovala policie.

V městečku Nümbrecht sjel autobus při jízdě z kopce ze zledovatělé vozovky. Řidič a dalších sedm lidí, včetně školních dětí, utrpěli lehčí zranění. Také u města Euskirchen bylo lehce zraněno sedm lidí při nehodě školního autobusu. Poblíž městečka Zülpich narazil školní autobus do stromu. Řidič byl zraněn vážně a jeden z pasažérů lehce.

V Sasku se dnes kvůli náledí neudržel na silnici v zatáčce linkový autobus, který mezi podkrušnohorskými obcemi Grünhain a Zwönitz jižně od Chemnitze (Saská Kamenice) narazil čelně do stromu. Řidič a tři ze čtyř cestujících byli při odpolední nehodě těžce zraněni. Strom se podle DPA do autobusu zařízl až po první řadu sedadel.

Při hromadné nehodě 15 automobilů se na bavorské dálnici A93 lehce zranili tři lidé. Automobily, včetně dvou nákladních, se srazily u obce Bad Abbach kvůli tvorbě sněhových jazyků. Dálnice byla ve směru na Řezno po dobu vyprošťovacích prací uzavřena.

Už v úterý si nehoda školního autobusu ve městě Eberbach na jihozápadě Německa vyžádala na 40 zraněných, většinou dětí. Vážně se zranil 55letý řidič autobusu a šest dětí. Autobus narazil ráno nejdříve do několika vozů a následně čelně do domu v centru města. Příčina nehody však zatím známa není.

Ve čtvrtek mají počítat se silným větrem o rychlosti 90 až 115 kilometrů za hodinu lidé v Severním Porýní-Vestfálsku, jižní části Dolního Saska, v severním Hesensku, Durynsku a částech Saska-Anhaltska a Saska. Ve vyšších polohách může vítr v nárazech dosáhnout rychlosti překračující 120 kilometrů za hodinu, předpovídají němečtí meteorologové.

Také německé dráhy upozorňují, že kvůli bouřím může dojít k omezením v železniční dopravě.