Zeman v sobotu řekl, že se na rozdíl od týdnů před prvním kolem voleb televizních debat se svým protikandidátem nyní zúčastní. Uvedl, že by mohl jít do více než jedné diskuse, avšak tři už by podle něj diváky nudily. Ovčáček dnes ČTK řekl, že Zemana s návrhem účasti v diskusích oslovily Česká televize, Nova, Prima a Barrandov. Prezident podle něj všechny čtyři nabídky přijal bez jakýchkoli podmínek a účast přislíbil závazně. Drahoš dnes při návštěvě rodného Jablunkova na Frýdecko-Místecku zopakoval, že půjde jen do dvou televizních debat. Pokud půjde Zeman do televize čtyřikrát, ve dvou případech tam bude sám, řekl Drahoš. Už dříve uvedl, že jedna z debat by měla být ve veřejnoprávní České televizi.

Debaty by se měly konat večer, a to v neděli na Nově, v pondělí na Barrandově, v úterý na Primě a ve čtvrtek v České televizi. Mluvčí ČT Karolína Blinková ČTK sdělila, že Česká televize debatu odvysílá ve čtvrtek 25. ledna od 20:00. Pořad bude vysílat ze studia z Kavčích hor přímým přenosem ČT1 i ČT24. Oba kandidáti již podle ní svou účast písemně potvrdili.

Nabídku moderovat prezidentskou debatu dostal tradičně Václav Moravec, účast ale odmítl. "Generálního ředitele ČT jsem už v neděli informoval, že debatu moderovat nebudu," řekl dnes Moravec deníku Hospodářské noviny. Server iHNED.cz napsal, že mu vadí údajně třeba to, že se jeho jméno neobjevilo v dopise, kterým televize zvala oba kandidáty do debaty. Navíc by se prý mohl stát jakýmsi hromosvodem, po němž se bude zejména ze strany prezidenta Zemana snášet kritika na ČT, uvedl server. Vedení televize přesto stále doufá, že Moravcovo rozhodnutí není definitivní, nabídka prý stále trvá, alternativa B zatím neexistuje, sdělil serveru šéf komunikace ČT Vít Kolář.

TV Nova chce vysílat debatu v neděli 21. ledna od 20:00. Zeman podle mluvčí televize Jany Ondrejechové pozvání přijal, na odpověď Drahoše Nova čeká.

Televize Prima debatu naplánovala na úterý 23. ledna ve 20:15 v přímém přenosu z Hudebního divadla Karlín. Zeman již podle jejího mluvčího Adama Halmošiho účast potvrdil, konečnou odpověď Drahošova týmu televize zatím nedostala. Dnes večer ale ve zprávách pouštěla upoutávku s tím, že moderátor Karel Voříšek bude zpovídat oba kandidáty. Ti by si mohli přivést do hlediště své příznivce. Součástí debaty by měla být zkouška znalostí.

Česká televize také dnes uvedla, že od 22. do 24. ledna poskytne na programech ČT1 a ČT2 bezplatný vysílací čas pro spoty obou kandidátů.