Při nehodě, která se stala kolem 15:00, byli zraněni muž a žena. "Oba utrpěli lehčí zranění na hlavě. Byli převezeni do nemocnice v Kroměříži," uvedl mluvčí krajské záchranné služby Petr Olšan. Při další odpolední nehodě osobního automobilu a dodávky v Holešově podle něj utrpěl zranění ramene muž ročníku 1965.

Od 13:00 se staly ve Zlínském kraji kvůli hustému sněžení desítky dopravních nehod, řekl Jaroš. "Vesměs šlo o ťukance způsobené nedobržděním nebo smykem. Většina nehod se obešla bez zranění," uvedl.

Nehody dvou osobních aut ztěžují průjezd Zlínskou ulicí v Otrokovicích, Kotojedskou ulicí v Kroměříži a na silnici mezi Napajedly a Halenkovicemi na Zlínsku. Bouralo se i v Tečovicích, mezi Zádveřicemi - Rakovou a Horní Lhotou, u Rudimova a v ulici Leoše Janáčka v Pozlovicích v okrese Zlín a také u Stříteže nad Bečvou a Zubří na Vsetínsku.

Většinu silnic v regionu pokrývají po chemickém ošetření zbytky rozbředlého sněhu. Místy, například u Fryštáku na Zlínsku nebo u Uherského Brodu na Uherskohradišťsku, se na vozovkách objevuje také ledovka.