Loni bylo turistů meziročně sice méně, ale není to podle pracovnic infocentra příliš znát. "Denně zaznamenáváme desítky i stovky dotazů. Největší počet se týká informací zaměřených na cestovní ruch, tedy co by turista měl navštívit, kde se ubytovat, kam na dobré jídlo, jak strávit volný čas a podobně," uvedla Hana Mildová z litoměřického infocentra.

Mezi návštěvníky města loni převažovali čeští turisté, kterých bylo přes 34.000. Vyhlídkovou věž Kalich navštívilo 3504 lidí, expozici Důl Richard v proměnách času 1324 turistů a na 1300 lidí se zúčastnilo prohlídek města.

Stovky lidí přišly loni i na akce jako Místa přátelská seniorům, Muzejní noc, Dny evropského dědictví, Noc literatury, Česko zpívá koledy. Spolu s Destinační agenturou České středohoří a litoměřickým biskupstvím zajišťovali pracovníci litoměřického infocentra také prohlídku trasy, které připravilo biskupství. Její součástí je vedle katedrály sv. Štěpána nebo diecézního muzea i návštěva biskupského pivovaru. Okruh církevních památek nabízí šest zastávek. Kdo chtěl pokračovat v prohlídce města na soutoku Labe a Ohře dál, mohl si vybrat jeden ze čtyř tematických okruhů informačního centra.

Jeden okruh směřoval k památkám spjatým s barokem, další vedl po stopách Karla Hynka Máchy, který v Litoměřicích žil a tragicky zemřel. Klasická trasa zahrnovala návštěvu nejznámějších a nejvýznamnějších míst města a poslední byla zaměřena na sochařství.