Parlament bude na návrh vlády jednat o reformě zdravotnictví, bytové politiky a o větší finanční pomoci lidem v nouzi, uvedli představitelé kabinetu. Ministerstvo sociálních věcí posléze oznámilo, že vláda navrhla zvýšit rozpočet na sociální dávky lidem v nouzi o 170 milionů dínárů (1,43 miliardy Kč). "Týká se to 250.000 rodin," uvedl ministr sociálních věcí. "Navýšení pomůže chudým a střední třídě," dodal.

K protestu se v ulicích hlavního města Tunisu sešly navzdory oznámení vlády stovky lidí i dnes. Demonstrovali proti zvyšování cen a novým daním. Jedna manifestace se odehrála před sídlem odborů, několik dalších na jiných místech centra hlavního města, kde byla nasazena i pořádková policie.

V jednom z obvodů hlavního města začali na hlídkující strážce pořádku skupiny mladíků házet kameny a v ulicích začaly hořet hromady pneumatik. Policie zasáhla slzným plynem a násilníky rozehnala. Od pondělí bylo v tuniských městech pro podezření z násilného chování, loupení a rabování zatčeno 803 osob a 97 členů ozbrojených složek bylo zraněno, oznámilo v sobotu tuniské ministerstvo vnitra.

Znepokojení nad počtem zadržených projevila již v pátek OSN. Tuniský prezident Kaíd Sibsí obvinil zahraniční tisk, že nepokoje "zveličuje" a poškozuje obraz Tuniska.

Tunisko je označováno za jediný případ úspěšného přechodu k demokracii v rámci revolucí takzvaného arabského jara. Od sesazení autoritářského prezidenta Zína Abidína bin Alího se však v zemi vystřídalo devět vlád a žádná z nich se nedokázala vypořádat s vážnými ekonomickými problémy, nehledě na rozbujelou korupci a teroristické hrozby.

Před rokem přistoupil Mezinárodní měnový fond (MMF) výměnou za ekonomické reformy na program čtyřleté finanční pomoci Tunisku v celkové výši asi 2,8 miliardy dolarů (60 miliard Kč). V prosinci MMF Tunis vyzval, aby přistoupil k " nezbytnému" snížení schodku státního rozpočtu.