Nejpodobnější celorepublikovým výsledkům prvního kola prezidentské volby bylo z větších měst či městských částí hlasování v prvním plzeňském obvodu, ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku nebo ve Velkých Pavlovicích na Břeclavsku.

V porovnání s prvním kolem první přímé volby prezidenta před pěti lety účast nejvíce klesla ve Zběšičkách na Písecku. Zatímco tehdy činila v této obci 59,51 procenta, nyní byla 26,62 procenta. Snížila se tedy o 32,89 procentního bodu. Naopak největší nárůst účasti o 34,59 procentního bodu zaznamenali v Těchobuzi na Pelhřimovsku. Vzrostla tam z 35,83 procenta před pěti lety na 70,42 procenta letos.

V Čilé přišlo hlasovat všech 20 voličů, kteří byli zapsáni v seznamu. V obci zvítězil Jiří Drahoš, který dostal osm hlasů, tedy dvě pětiny. Druhého Pavla Fischera volilo pět voličů, což představuje čtvrtinu hlasů. Třetí Miloš Zeman získal o jeden hlas méně, tedy pětinu. Dva obyvatelé podpořili v Čilé Marka Hilšera a jeden Mirka Topolánka.

Nadprůměrně vysoká volební účast byla v horských střediscích, kam přišla volit řada lyžařů na volební průkaz. Účast 88 procent tak byla například v Peci pod Sněžkou, 87 procent činila v Božím Daru.

Naopak nejnižší účast pod 23 procent byla ve Vřesové na Sokolovsku, kam k volebním urnám přišlo 71 z 311 zapsaných voličů. Zvítězil tam Zeman, kterému dalo hlas 42 obyvatel. Ve Vřesové by zvítězil už v prvním kole, když jeho zisk představoval skoro 60 procent. Druhého Drahoše v obci volilo devět lidí, tedy asi 13 procent. O jeden hlas méně vhodili vřesovští voliči Michalu Horáčkovi, pět hlasů obdržel Hilšer, tři Fischer, dva Vratislav Kulhánek a po jednom Topolánek a Petr Hannig.