Stíhací letouny a bombardéry proletěly Cušimským průlivem, což je oblast mezi Korejským poloostrovem a Japonskem, a rovněž nad mezinárodními vodami Japonského moře. Armádní mluvčí uvedl, že cvičení bylo rutinní a v souladu se zákonem.

Jihokorejská armáda ve svém prohlášení oznámila, že do zóny jihokorejské vzdušené obrany proniklo pět čínských letadel. Soul na to reagoval vysláním vlastních stíhacích letounů.

Podle tchajwanského armádního velitelství uspořádaly čínské letecké jednotky zároveň oddělené manévry nad Bašickým průlivem mezi Tchaj-wanem a Filipínami, odkud čínské letouny zamířily na sever a vrátily se zpět na základnu. Tchaj-pej při monitoringu manévrů zaznamenala, že Japonsko vyslalo proti čínským letounům několik stíhaček F-15. Tokio se ke zprávě zatím nevyjádřilo.

Čína se podle agentury Reuters obává, že tchajwanská prezidentka Cchaj Jing-wen vyhlásí formální samostatnost ostrova. Prezidentka nicméně uvedla, že hodlá s Pekingem zachovat mír a zároveň zajistit bezpečnost Tchaj-wanu.