V Olomouckém kraji v noci napadlo až několik centimetrů sněhu a sněhové přeháňky zatím neustaly. Opatrní by řidiči měli být hlavně na Šumpersku a Jesenicku, kde jsou na hlavních silničních tazích i na cestách druhé a třetí třídy po chemickém posypu zbytky rozbředlého sněhu. Ve vyšších polohách pokrývá méně důležité silnice vrstva ujetého sněhu s posypem.

Rozbředlý sníh po nočních sněhových přeháňkách leží také na vozovkách druhé a třetí třídy na Olomoucku, Přerovsku a Prostějovsku. Hlavní silniční tahy tam jsou po chemickém posypu zpravidla holé a mokré. Na silnicích udržovaných inertním materiálem je slabá vrstva ujetého sněhu s posypem.

Řidiči na sociální síti varují ostatní, že vozovky jsou kluzké. V Olomouckém kraji bylo ráno hlášeno několik dopravních nehod. "Ve většině případů se jedná o nepřizpůsobení jízdy stavu a povaze pozemní komunikace a povětrnostním podmínkám. Většina nehod se obešla bez zranění, vznikly pouze hmotné škody na majetku," uvedla policejní mluvčí. Osobní auto ráno havarovalo na sjezdu D35 od Mohelnice na Křelov, další vůz se převrátil na střechu u Slatinic. Další auto sjelo do příkopu v olomoucké části Černovír, dvě auta havarovala mezi obcemi Bohuňovice a Štarnov a další ve Štěpánově, uvedla policejní mluvčí.