Z výborů naopak odešli noví ministři za hnutí ANO Klára Dostálová a Adam Vojtěch. Ministryně pro místní rozvoj Dostálová rezignovala na členství v rozpočtovém výboru a ve výboru pro veřejnou správu. Ministr zdravotnictví Vojtěch už dál nebude ve zdravotnickém výboru, v ústavně-právním výboru a v mandátovém a imunitním výboru.

Bývalý ministr vnitra Milan Chovanec zamířil do bezpečnostního výboru a do komise pro kontrolu činnosti Generální inspekce bezpečnostních sborů a exministr zahraničí Lubomír Zaorálek (oba ČSSD) do zahraničního výboru. Sněmovna ho následně potvrdila ve funkci předsedy tohoto výboru, do níž ho zvolili jeho členové. Jan Chvojka (ČSSD), který měl v kabinetu na starosti legislativu a lidská práva, se stal členem ústavně-právního výboru, výboru pro veřejnou správu a komise pro kontrolu poskytnutí údajů z centrální evidence účtů. Někdejší ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) bude zasedat v hospodářském a v zemědělském výboru.

Bělobrádek bude také v ústavní komisi a v komisi pro kontrolu činnosti Bezpečnostní informační služby, kterou povede. Sobotka se stal členem delegace do Středoevropské iniciativy, Sněmovna ho následně zvolila jejím předsedou.

V úvodu jednání Sněmovny představil první místopředseda nové vlády a ministr životního prostředí Richard Brabec jednotlivé členy nové jednobarevné vlády ANO. Z celého dnešního jednacího dne se omluvil premiér Andrej Babiš kvůli účasti na evropském summitu v Bruselu, z části dne pak ministr spravedlnosti Robert Pelikán, ministr školství Robert Plaga a ministr dopravy Dan Ťok.