Mahrik se stal po volbách v roce 2014 zástupcem Pirátů v magistrátním finančním výboru, přestože nebyl zastupitelem. Zákon to dovoluje a jeho členství tehdy schválilo zastupitelstvo. Mahrika následně nahradil senátor Ladislav Kos (Hnutí pro Prahu 11), který za Piráty kandidoval do Senátu.

Na jednání promluvil i Michálek. "Já tímto plním slib, který jsem dal před volbami, že nebudu kumulovat funkce. Není to možné ani slušné," řekl. Zároveň vyzval další členy zastupitelstva, kteří se stali poslanci, aby nehromadili své funkce. Následně zastupitelům nabídl spolupráci z pozice poslance.

"Nechci kumulovat funkce, mám dost práce ve Sněmovně. Svého nástupce jsem zaškolil," řekl Profant. Ferjenčík složí mandát na začátku příštího roku. Chce se zúčastnit ještě lednového jednání zastupitelů. V zastupitelstvu by je měli nahradit Ondřej Kalaš a Ivan Mikoláš.

Praze vládne koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice (SZ, KDU-ČSL a STAN), která má většinu 33 hlasů. V nynějším volebním období v zastupitelstvu již skončil ředitel motolské nemocnice Miloslav Ludvík (ČSSD), který se stal ministrem zdravotnictví v minulé koaliční vládě. Do Sněmovny byli zvoleni vedle Pirátů také náměstek primátorky Petr Dolínek (ČSSD), bývalý primátor Bohuslav Svoboda (ODS), starosta Prahy 7 a zastupitel Jan Čižinský (KDU-ČSL/Trojkoalice) a zastupitel Patrik Nacher (ANO).