Uzávěra škol se týká hlavně Džiddy, ale také Mekky a Táifu. Podle úřadů bude silně pršet nejméně do středečního rána.

Do budovy, v níž na letišti v Džiddě sídlí meteorologická služba, uhodil blesk. Část zařízení poničil, ale služba zůstala v provozu.

Vedení letiště v Džiddě oznámilo, že několik letů bylo třeba pozdržet, protože posádky a cestující se nebyli schopni dostat k letadlu včas. Provoz ale zůstal zachován.

Sociální sítě a místní sdělovací prostředky přinášejí snímky zaplavených aut a v jednom případě i interiéru soudní budovy, kam voda natekla stropem.

Policie přijala na tísňové lince 11.000 telefonátů, lidé se většinou dotazovali, které silnice jsou bezpečné. Silniční doprava je ale silně narušena a na mnoha místech byly odpojeny dopravní kamery.

V krizovém centru vývoj sleduje emír oblasti Mekky princ Chálid Fajsal. Ve 14 různých místech zasahuje 1600 povolaných zaměstnanců.

Přístav v Džiddě na tři hodiny přerušil provoz, ale později jej mohl obnovit. Tři osoby bylo třeba vyprostit z aut uvízlých v tunelu, mnoho silnic bylo uzavřeno. Úřady v Džiddě vyzvaly občany, aby se vzdali vycházení do údolí a nízko položených míst.

Džiddu a další místa na západě království záplavy postihují každý rok. Největší katastrofu tento region zažil roku 2009, když zemřelo přes 100 lidí. Protikorupční výbor, který na příkaz korunního prince Muhammada bin Salmána provádí čistky mezi nejvýše postavenými lidmi země, tvrdí, že vyšetřování korupce se zčásti váže právě k záplavám z roku 2009.