Na dotaz moderátora, proč Izrael své vztahy s Rijádem skrývá, Steinic odpověděl, že v podobných případech je důvodem přání partnerské země.

"Máme vztahy, které jsou většinou skryté, s mnoha muslimskými a arabskými zeměmi. Obvykle nejsme tou stranou, která se ostýchá," řekl ministr. "Je to protistrana, která má zájem udržovat kontakty v tichosti. U nás obvykle problém není, ale respektujeme přání druhé strany, pokud se vztahy vyvíjejí, ať je to Saúdská Arábie nebo jiná arabská či muslimská země," vysvětlil. Dodal, že takových kontaktů má Izrael mnohem více, ale drží je v tajnosti.

O sbližování Izraele a Saúdské Arábie média v posledních dnech spekulují. Signálem diplomatických změn je mimo jiné i bezprecedentní rozhovor, který saúdskoarabským novinám tento týden poskytl náčelník generálního štábu izraelské armády Gadi Eisenkot. V něm mimo jiné prohlásil, že obě země musí spolupracovat, aby mohly čelit íránskému vlivu v regionu. Eisenkot rovněž řekl, že Izrael by měl kvůli Teheránu sdílet zpravodajské informace s umírněnými arabskými státy.