"Chci upozornit na skutečnost, že neexistuje - a nemůže existovat - důkaz, že ruská média se vměšovala do (americké prezidentské) volební kampaně," tvrdil Putin, podle kterého jsou veškerá obvinění o vměšování absurdní.

"Všechno, co souvisí s ruskou účastí ve Spojených státech, je důkazem vnitřního politického boje v této zemi. Jsou to nesmysly," řekl šéf ruského státu. Údajné spojení mezi bývalým manažerem Trumpovy předvolební kampaně Paulem Manafortem a Ruskem je podle Putina vykonstruovaná záležitost vymyšlená Trumpovými protivníky, aby měli zbraň proti americkému prezidentovi.

Putin také popřel jako lež informace, že do styků s Trumpovou administrativou jsou zapletení jeho příbuzní.

Ruský prezident zároveň označil za přirozené, že ruský parlament v reakci na americká omezení jedná o protiopatřeních, u nichž připustil, že "jsou možná trochu příliš tvrdá".

Ruský parlament varoval v pátek, že některé americké a jiné zahraniční sdělovací prostředky by mohly být prohlášeny za "zahraniční agenty". Na tomto základě by musely mimo jiné pravidelně vykazovat ruským úřadům své financování a personálním obsazení.