Klub ANO se po víkendových volbách rozrostl ze 47 na 78 poslanců. Faltýnkovo zvolení do čela frakce se očekávalo, případné vládní ambice nemá.

Faltýnek ještě před volbou před novináři připomněl, že má zkušenost z končícího volebního období. "Myslím, že se nám podařilo tým stabilizovat a vystupovali jsme v podstatě jako jednotný klub. A to je moje ambice i pro toto volební období," řekl Faltýnek. V končícím volebním období vedl sněmovní zemědělský výbor a byl členem organizačního výboru.

Místopředsedů bude mít klub sedm. Členové zvolili staronové poslance Romana Kubíčka, Josefa Hájka, Janu Pastuchovou a Jana Volného a sněmovní nováčky Pavla Pustějovského, Kláru Dostálovou a Jana Richtera. Frakce také podpořila nominaci Radka Vondráčka na pozici předsedy Sněmovny. Faltýnek uvedl, že místopředsednické křeslo hnutí nárokovat nebude. Podle představ hnutí by Sněmovna měla mít čtyři místopředsedy jako nyní, nejvýše pět.

Faltýnek dříve působil ve vedení skupiny Agrofert, kterou vlastnil předseda ANO a bývalý ministr financí Andrej Babiš. Skupinu převedl kvůli zpřísnění zákona o střetu zájmů do svěřenského fondu. Oba figurují mezi 11 lidmi, které policie obvinila v případu dotace na farmu Čapí hnízdo. Proti obvinění podali stížnost, Faltýnek tvrdí, že je vykonstruované a účelové.

Sněmovna vydala Babiše a Faltýnka ke stíhání na počátku září. Ve volbách mandáty obhájili, čímž se jim v plném rozsahu obnovila poslanecká imunita. Stíhání se tak přerušilo. Pokud je policie bude chtít stíhat dál, bude muset žádat Sněmovnu o jejich vydání znovu.