Současná smlouva vyprší 31. října. Budvar uvedl, že chce českobudějovický hokej podporovat i v budoucnu. Formou dodatku město smlouvu prodloužilo do konce nynější hokejové sezony, uvedl českobudějovický primátor Jiří Svoboda (ANO).

Hokejový klub Motor hraje druhou nejvyšší soutěž. Pokud by postoupil do extraligy, muselo by se na stadionu čepovat pivo oficiálního partnera soutěže. Kdyby chtěl Budvar prodávat své pivo v areně i po eventuálním postupu, musel by za výjimku ročně platit částku v řádech milionů korun. "V průběhu jara také uvidíme, zda bude Motor aspirovat na postup do extraligy," uvedl Svoboda.

"Prodloužení smlouvy považujeme nyní za dobré a pragmatické řešení. V dlouhodobé perspektivě jsme připraveni podporovat českobudějovický hokej i v případě postupu do extraligy. Na jaře proto budeme usilovat o trojstrannou dohodu s magistrátem i hokejovým klubem, která bude výhodná pro všechny strany a zároveň zajistí optimální podmínky pro další rozvoj hokeje v našem městě," řekl ČTK ředitel Budvaru Petr Dvořák.

Hokejový stadion, na němž českobudějovický klub zápasy hraje, patří městu. Pivovar platí za název od roku 2002 dva miliony korun ročně. Město jednalo o názvu areny i s pivovarem Samson ze skupiny AB InBev.

Budvar podporuje českobudějovický hokej od roku 1993.

Město do budoucna plánuje výstavbu víceúčelové haly, která by měla sloužit sportovní aktivitám i kulturním akcím. "Zvažujeme, že by pak následně hala mohla nést název také po některém případném partnerovi," uvedl Svoboda.