O přijetí Paroubka se Cerheničtí pokoušeli už v létě, narazili ale na odmítavý postoj pražských kolegů. Opětovný vstup do strany musí podle stanov schválit Paroubkova původní domovská organizace a také příslušný okresní a krajský výkonný výbor. Pražský výbor sociální demokracie ale Paroubkův návrat zamítl. Podle Semeráda by pražští sociální demokraté měli po prohraných volbách učinit sebereflexi a své stanovisko přehodnotit.

Výsledkem sněmovních voleb se v sobotu zabýval okresní výkonný výbor sociální demokracie v Kolíně. Jeho členové přijali usnesení týkající se Paroubka, které pošlou pražským kolegům. "Žádáme je, aby přehodnotili své stanovisko a umožnili Jiřímu Paroubkovi, aby mohl vstoupit k nám do místní organizace," uvedl Semerád.

"Usnesení KVV ČSSD je nadále platné a nové projednání této záležitosti není na pořadu dne," sdělil ČTK tiskový mluvčí pražské sociální demokracie Lukáš Henzl. V červnu členové krajského výkonného výboru neodsouhlasili opětovné přijetí Paroubka do strany.

ČSSD skončila ve volbách se ziskem 7,27 procenta hlasů až šestá, jasně vyhrálo hnutí ANO, které dostalo 29,64 procenta. V Praze sociální demokraty volilo 5,57 procenta lidí. Debakl utrpěla ČSSD i ve Středočeském kraji, kde jí náleží sedmé místo a 6,63 procenta hlasů. Semerád míní, že kdyby středočeští sociální demokraté vsadili na jiného lídra než Jana Hamáčka, mohl být volební výsledek lepší.