Po sečtení 93 procent hlasů měli Starostové 5,1 procenta, TOP 09 držela zisk 4,8 procenta.

Ještě po sečtení třetiny okrsků měla TOP 09 asi 3,8 procenta hlasů. Říjnový průzkum agentury Median předpovídal TOP 09 zisk šesti procent, Starostům předpovídal zisk čtyř procent. Volební lídr STAN Jan Farský ještě v pátek doufal, že STAN dostane nejméně sedm procent, předseda TOP 09 Miroslav Kalousek chtěl dosáhnout na dvouciferný výsledek. Oba politické subjekty jsou ve Sněmovně zastoupeny od roku 2010.

Po sečtení víc než 90 procent okrsků je zřejmé, že na poslanecká křesla nedosáhnou Svobodní, kteří mají 1,5 procenta hlasů, a Zelení, jejichž výsledek se pohyboval kolem 1,4 procenta. Předseda Zelených Matěj Stropnický ještě v pátek vyjádřil přesvědčení, že se jeho strana přehoupne přes pět procent a do Sněmovny se dostane. Naposledy se to Zeleným podařilo pod vedením Martina Bursíka v roce 2006.

Do Sněmovny se nedostanou ani Realisté, kteří podle průběžných výsledků mají méně než jedno procento hlasů. Ještě letos v únoru soudili, že můžou dosáhnout až na dvacetiprocentní výsledek. Vstup do Sněmovny se nepodaří ani Straně práv občanů, jejíž zisk se pohybuje kolem 0,4 procenta. V roce 2013 získala Strana práv občanů jen 1,5 procenta hlasů. Do letošních voleb chtěla jít společně s hnutím Svoboda a přímá demokracie (SPD) Tomia Okamury, to ale spolupráci odmítlo.