"Teď to nebudu komentovat. Odpovědi k celému incidentu dostanete v příštích dnech v tiskové zprávě," řekl Fiala. Podle něj to není tak, že akreditaci nedostali novináři, kteří píšou o hnutí špatně.

Hnutí do štábu v hotelu v pražském Karlíně pouští jen některé novináře. Policie nejprve přijela kvůli novináři ze serveru Info.cz, který původně získal akreditaci. SPD mu ji však zrušilo a do štábu nebyl vpuštěn. Šéfredaktor serveru Info.cz Michal Půr ČTK později oznámil, že hnutí podalo na jejich novináře Adama Kotrbatého trestní oznámení. Fiala to zatím nepotvrdil. "Vůbec nic o tom nevím. Zatím se to ke mně nedostalo," reagoval na informaci o trestním oznámení Fiala.

Později organizátoři policii přivolali kvůli novinářce Markétě Dobiášové z Reportérů ČT, která také nebyla vpuštěna. Dobiášová si stěžovala na to, že jí nikdo z hnutí nevysvětlil, z jakých důvodů akreditaci nedostala. Hnutí SPD odmítlo pustit do štábu také novinářku DVTV Emmu Smetanu. Do volebního štábu se nedostaly ani Seznam Zprávy, které proto natáčejí z prostor před hotelem, kde se volební štáb koná.

Konflikty se staly uvnitř hotelu před recepcí. Organizátoři pak změnili pravidla pro vstup a recepci pro vítání hostů umístili před budovu hotelu, aby nebyly konflikty uvnitř.