Ve věznici v Brně je přes 500 lidí, přičemž 470 z nich mohlo volit. Na zvláštní seznam voličů se přihlásilo 240 lidí. "Nakonec volilo celkem 174 vězněných osob včetně chovanců," řekla ČTK mluvčí věznice Dana Krejčířová.

Obdobné to bylo i ve Znojmě, kde je 216 lidí včetně vazebně obviněných. Volit mohlo kolem 200 z nich, zbytek jsou cizinci. "Nakonec volilo 66 vězňů a šest vazebně obviněných," uvedla mluvčí věznice Ludmila Lenikusová. Původní zájem o volby přitom projevila zhruba stovka vězňů.

V Břeclavi mělo zájem volit 179 vězňů z 319. Nakonec jich lístek odevzdalo 128. "Potvrdila se praxe z minulých let, že se přihlásí více lidí, než nakonec k volbám skutečně dorazí," řekla ČTK mluvčí věznice Martina Michalicová.

Volilo se i v nemocnicích nebo v domovech pro seniory. Do věznic i zdravotních a sociálních zařízení přišla volební komise, jež posbírala hlasy lidí, kteří chtěli volit a předem se nahlásili do zvláštního voličského seznamu. Ve Fakultní nemocnici u svaté Anny v Brně odvolilo 40 pacientů, řekla ČTK její mluvčí Petra Veselá.