V Praze je volební účast nadprůměrná, v některých částech hlavního města do 21:00 volila více než polovina oprávněných voličů, například v Praze 12. V dalších městských částech se účast pohybuje kolem 45 procent, ale například v Praze 4 se podle mluvčího radnice Jiřího Bigase dostavila jen zhruba třetina voličů.

V Jihomoravském kraji přišlo k volbám téměř 40 procent voličů, řekl ČTK Jiří Klement z tiskového odboru krajského úřadu. Největší průběžnou účast hlásí z Boskovic na Blanensku, kde hlasovalo už 45 procent voličů. V Brně a Kuřimi přišlo k volebním urnám víc než 44 procent.

Ve středních Čechách je zatím nejvyšší účast v Benešově, kde odevzdalo hlas 40 procent voličů. Beroun hlásí 39 procent, Nymburk a Příbram po 38 procentech. V největším středočeském městě Kladně dorazilo k urnám 37 procent voličů, stejně jako v Rakovníku. O něco nižší účast je v Mladé Boleslavi, kde si zatím našlo cestu k volbám 34 procent lidí.

Volební účast v Libereckém kraji se podle zjištění ČTK pohybuje od 30 do 45 procent. "Lidé opravdu chodí hodně, u nás už odvolilo 45 procent, takovou účast nepamatujeme," řekla dvě hodiny před uzavřením volebních místností zapisovatelka jedné z jabloneckých komisí Drahomíra Duštírová. V Ústí nad Labem chodí k urnám nejvíc lidí v širším centru města nebo například v části Severní Terasa. Volit přišla zhruba třetina lidí.

Volební účast v Plzeňském kraji se pohybuje kolem 30 procent, řekl Jan Nový z krajského úřadu. V Jihočeském kraji účast dosáhla 40 procent. V některých místech tuto hranici dokonce přesáhla.

V Hradci Králové se účast zhruba hodinu před dnešním zavřením volebních místností pohybovala na necelých 45 procentech. "Vše je zatím bez problémů. V tuto hodinu již voliči chodí minimálně," řekl ČTK mluvčí magistrátu Petr Vinklář. Volební účast v Pardubickém kraji dosáhla kolem 20:00 téměř 50 procent. Platilo to například pro obec Nedvězí na Svitavsku, na Gymnáziu Dašická v Pardubicích hlasovalo téměř 45 procent procent lidí.

Osmatřicetiprocentní volební účast zaznamenaly volební komise v Olomouci, v Jeseníku se volební účast pohybovala kolem 37 procent. Menší účast asi 22 procent byla zatím v obci Město Libavá, která vznikla loni vyčleněním z vojenského újezdu. Čtvrtinu i více než polovinu voličů hlásily volební komise ve Zlínském kraji.

V Moravskoslezském kraji už svůj hlas do volebních uren hodila asi třetina voličů. V některých obcích Karlovarského kraje, například v Krásně na Sokolovsku, večer účast přesáhla 40 procent. V lázeňských okrscích Karlových Varů byla před 21:00 účast okolo 32 procent, ale po započtení hostů s voličskými průkazy by už účast dosáhla 50 procent.

Na Vysočině se dvě hodiny před zavřením volebních místností pohybuje účast voličů v okrscích, které ČTK oslovila, kolem 40 procent. Asi největší byla ve Vysoké Lhotě na Pelhřimovsku, kde z 15 voličů přišlo sedm, to je 47 procent.