Ve Středočeském kraji odvolali zmocněnci tři lidi ze dvou kandidátek, řekla ČTK Helena Frintová z krajského úřadu. Dvě jména byla vyřazena z kandidátky Bloku proti islamizaci a jeden z kandidátní listiny Rozumných. Ani jeden z vyřazených kandidátů podle Frintové nefiguroval na předních místech.

Z pražských kandidátů byli podle magistrátního mluvčího Víta Hofmana odvoláni dva. Z listiny Rozumných zmizel hudební skladatel Tomáš Kympl a Blok proti islamizaci se zbavil Pavla Noska, původně kandidujícího z posledního místa. Kandidatury z třetího místa za stranu Dobrá volba 2016 se dobrovolně vzdal podnikatel Milan Kirlík.

Ve Zlínském kraji nastaly změny na kandidátce politického hnutí Sportovci. Mluvčí hejtmanství Renata Janečková ČTK potvrdila, že zmocněnec hnutí z kandidátky odvolal tři lidi. Jde o fotbalového funkcionáře a pedagoga Miroslava Spáčila, předsedu zemědělského družstva Josefa Lišku a fotbalového trenéra Jaroslava Baďuru. Muži si stěžují, že se na kandidátce ocitli bez svého souhlasu. Věcí už se zabývá Okresní státní zastupitelství v Kroměříži. K drobnému zásahu došlo také na kandidátce SPD, na níž bylo nutné upravit příjmení jedné z uchazeček o hlasy voličů, ve kterém chybělo písmeno.

V Jihomoravském kraji odvolali Realisté dva kandidáty. V září to byl lídr Filip Kadeřábek. Jedničkou se stal lékař Filip Otevřel, který byl do té doby dvojkou. Dnes Realisté odvolali trojku z kandidátky Víta Blahu. "Ze zákona je nemůže nikdo nahradit. Voliči se o této změně na kandidátce dozvědí ve volebních místnostech," sdělil ČTK Jiří Klement z tiskového oddělení krajského úřadu.

Z jihočeských kandidátů rezignoval Jiří Filip z hnutí Sportovci. Ostatní politické subjekty nechaly své kandidátní listiny beze změn, řekla ČTK Alena Karvánková z legislativního odboru jihočeského krajského úřadu.

Úředníci v Ústeckém změně zaznamenali jedinou změnou oproti registrovaným kandidátkám. Z kandidátky lidovců už před několika dny odstoupil bývalý předseda okresní organizace v Mostě Adam Komenda, řekla ČTK mluvčí krajského úřadu Lucie Dosedělová. "Odstoupení oznámil sám písemnou formou," uvedla. Komenda byl na 11. místě kandidátky. Už dříve uvedl, že zažádá o členství u Pirátů.

V Libereckém kraji v úterý odstoupil z druhého místa kandidátky KDU-ČSL Kamil Jan Svoboda. Jako důvod uvedl přetrvávající ochotu strany spolupracovat ve vládě s hnutím ANO Andreje Babiše.